OKRĘGOWA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA W SIERPCU

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sierpcu to firma z tradycjami - istnieje od 1927 roku. Jest przedsiębiorstwem wyróżniającym się niezwykłą dynamiką rozwoju, umiejętnie łączącym bogate tradycje z najnowocześniejszymi technologiami. Siedziba firmy zlokalizowana jest w północno-zachodniej części Mazowsza słynącej z nieskazitelnie czystego środowiska.

Produkcja w zakładzie odbywa się zgodnie z wdrożonym w 2001 r. Systemem Zarządzania Jakością ISO, HACCP (2003) oraz Systemem BRC, wprowadzonym w 2009 r. Certyfikaty te świadczą o nastawieniu na jakość i na klienta - macie Państwo pewność, że za każdym razem gdy wybierzecie nasze produkty, będziecie tak samo zadowoleni z podjętej decyzji. Z firmą współpracuje około 1 400 dostawców, od których skupowane jest mleko wyłącznie najwyższej jakości. Rocznie jest to ponad 140 mln litrów mleka spełniającego wymogi Unii Europejskiej. 

Od początku lat 90. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sierpcu dynamicznie się rozwija i staje się coraz popularniejsza wśród konsumentów w Polsce i zagranicą. Firma odbiera nagrody i wyróżnienia na międzynarodowych targach i imprezach branżowych, zdobywając uznanie, głównie jako producent wielu gatunków doskonałej jakości sera żółtego, w tym "Sera Królewskiego" typu szwajcarsko-holenderskiego. Długa historia firmy, ogromne doświadczenie, a jednocześnie wykorzystywanie najnowszych technologii i ciągły rozwój to klucz do odnoszonych sukcesów. Liczba pracowników: 350.
 
ul. Żeromskiego 2a
09-200 Sierpc
tel. 24 275 38 81, 24 275 36 35,
24 275 39 26, fax 24 275 22 68
e-mail: kontakt@osm-sierpc.pl
www.osm-sierpc.pl
 

Projekt "Wspieranie przedsiębiorczości dla pomyślności rozwoju Ziemi Sierpeckiej"
współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2007-2013

Informacje źródłowe na temat Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2007-2013
znajdują się na stronie www.mazowia.eu